← Vissza a főoldalra


Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola – Telki

Az iskola tanítási gyakorlatában hangsúlyosan van jelen az angol nyelv oktatása, a sakk és a logikai gondolkodás fejlesztése. Emellett kiemelkedően jók a sportolási lehetőségek, és többféle művészeti képzés is elérhető a gyerekek számára.

Az iskola alsó tagozaton egyedülálló módon tanórai és szakköri keretek között egyaránt tanít sakkot. A sakk nagyszerű eszköz arra, hogy a gyerekek tárgyi tudástól független, de az iskolai tanulás során is használt kognitív képességeit – figyelmüket, logikai gondolkodásukat és memóriájukat – játékos helyzetben fejlessze.

Fölső tagozatban 2012 szeptemberében indult el a matematikai tehetséggondozó projekt, amely logikai-gondolkodási képességeik alapján emeli ki évfolyamonként azokat a gyerekeket, akiknek képességeiben átlag feletti lehetőségek rejlenek. A kiválasztott gyerekek csoportbontásban és plusz szakköri órán speciális, a gondolkodásukat a szokásosnál jobban megmozgató matematikaoktatásban (élmény-matek) részesülnek.

Az elkövetkező évek során a felső tagozaton az iskola újabb területeken indít tehetséggondozó projekteket, hogy az átlagosnál értelmesebb, érdeklődőbb gyerekek számára minél több irányú fejlődési lehetőséget biztosítson.

A Telki Általános Iskolában iskolapszichológusként dolgozom, emellett részt veszek az iskola tehetséggondozó munkájában is.
Az iskola honlapja